keskiviikko 23. elokuuta 2017

Viisi oppimisen vuottaSyyskuussa tulee täyteen viisi vuotta sijoittajaurallani. Viiden vuoden aikana salkku on kasavanut mukavasti, mutta ennen kaikkea sitä on oppinut uutta ja ennen kaikkea on oppinut katsomaan asioita pitkällä aikavälillä. Mielestäni sijoittajan tärkeimmät ominaisuudet ovatkin halu ottaa asioista selkoa, uuden oppimisen halu sekä pitkäjänteisyys.

Seuraan aktiivisesti talousuutisointia ja seuraan erityisen tarkasti sitä, mitä kirjoitetaan omistamistani yhtiöistä. Toisaalta etsin myös mahdollisia uusia sijoituskohteita. Samalla, kun joka päivä lukee tuoreimpia uutisia, oppii aina jotakin uutta. Uutta oppii myös kirjoista ja niitäkin kannattaa ehdottomasti lukea. Sijoituskirjoista ja -oppaista löytyy ohjeita siihen, millä tavalla sijoituskohteita kannattaa etsiä. Nämä ohjeet ovat kuitenkin hyvin yleispäteviä. Uutisointia seuraamalla on helpompi saada käsitys siitä, mihin maailma voisi olla suuntaamassa.

Sijoittamisen vaatimaa pitkäjänteisyyttä ei voi korostaa liikaa. Aika on sijoittajan paras ystävä. Kestää vuosia ennen kuin korkoa korolle ilmiö alkaa todenteolla tehota ja sijoitusstrategia saavuttavat täyden potentiaalinsa. Ei kannatakaan pohtia sitä, miltä salkku näyttää tänään, vaan sitä, miltä se näyttää huomenna.

Oma sijoittajauran alkuhetki osui rauhallisemman ajan alkuun ja viisi vuotta onkin sujunut jopa hämmästyttävän tasaisessa kyydissä. Nyt ilmassa alkaa olla merkkejä siitä, että nämä rauhalliset ajat olisivat loppumassa. Mutta siitä enemmän toisella kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti