perjantai 18. lokakuuta 2013

Miksi sijoitan?Ennen kuin kirjoitan mistään muusta, haluan vastata otsikon kysymykseen. Miksi sijoitan?

Yksi olennaisimmista syistä on puhtaasti se, että haluan vaurastua. Mielestäni vaurastuminen on mahdollista kaikista lähtökohdista ja kiinni lähinnä omista valinnoista. Tämä voi tietysti olla hankalaa, jos oman talouden ylläpito ja säästäminen eivät luonnistu. Suuria pääomiahan sijoittaminen ei vaadi. Esimerkiksi monia rahastoja voi merkitä jo 15 euron summalla, mikä tuskin on kenellekään suomalaiselle suuri summa kerran kuukaudessa säästettäväksi. Tämä summa ei tietenkään ole paljoa, mutta se on hyvä alku.

Toinen syy on tietysti esimerkin seuraaminen. Lapsena luin paljon Aku Ankkoja ja erityisesti minua viehättivät Don Rosan Roopen nuoruudesta kertovat sarjat. Roope Ankan elämä ja teot onkin tullut luettua kannesta kanteen varsin monesti. Kun aloin seuraamaan sijoitusmaailmaa tarkemmin, alkoi myös sieltä puolelta tulla esille hahmoja. Tästä esimerkkinä Warren Buffet, jota voi hyvinkin pitää maailman kaikkien aikojen parhaana sijoittajana.

En tietystikään aio tulla yhtä rikkaaksi kuin Roope Ankka tai Warren Buffet. Tarkoituksena on kuitenkin saavuttaa sellainen varallisuus, että oma tulevaisuus on turvattu. Tällä tarkoitan esimerkiksi oman asunnon hankintaa, joka kylläkin sijoittuu vielä hamaan tulevaisuuteen. Asunnon hankkiminen ei kuitenkaan ole halpaa lystiä. Riittävän suurella omalla varallisuudella voi varmistaa sen, että ostaa juuri sellaisen asunnon ja juuri sieltä, mistä itse haluaa.

En siis sijoita nykypäivää varten vaan tulevaisuutta varten. Sijoittamisella voi vain äärimmäisen hyvällä onnella saavuttaa nopeaa vaurastumista, mitä voi verrata lottovoittoon. Sen sijaan pitkänaikavälin vakaata kasvua voi saavuttaa suunnitelmallisesti.

Seuraavalla kerralla ajattelin mennä ihan oikeaan asiaan.

Blogia voit seurata myös Facebokissa, Twitterissä ja Blogilistalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti