keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Ristiretki suomalaisen pörssiomistuksen puolestaPerustin tämän blogin tänään ja tämä teksti on uuden, ja toisen, blogini ensimmäinen kirjoitus. Ensimmäinen blogini on Elämästä kirjoittamiseen. Olen haudutellut tämän blogin perustamista jo jonkin aikaa ja ehdin itse asiassa jo kuoppaamaan koko ajatuksen.

Miksi sitten kuitenkin päätin perustaa tämän blogin? Lopulliseksi sysäykseksi tuli tämä Arvopaperin uutinen. Uutisessa kerrotaan, kuinka syyskuussa 2013 Helsingin pörssin yhtiöiden ulkomaalaisomistus nousi jo 65 prosenttiin.

Tämä on mielestäni hyvin huolestuttava kehityssuunta. Kuinka suomalaisina noita yhtiöitä voi pitää, jos suurin osa omistuksesta on ulkomailla? Omistus tietysti tarkoittaa myös sitä, että noiden yhtiöiden tuotot valuvat ulkomaille. Haluankin nyt heittää korteni ketoon ja edistää tavallisten suomalaisten sijoittamista ja erityisesti osakesijoittamista sillä, mitä parhaiten osaan, eli kirjoittamalla.

Tarkoitukseni on kirjoittaa sijoittamisesta helposti ymmärrettävästi ja järkevästi. Samalla tulen kertomaan myös omasta sijoitusstrategiastani. Tarkkoja lukuja esimerkiksi sijoitusteni koosta tuskin tulen kertomaan, koska kirjoitan blogia omalla nimelläni. Jotain tilastoja tulen kuitenkin esittämään esimerkiksi oman salkkuni menneestä tuotosta.

Näistä asetelmista lähdetään liikkeelle talven odotukseen ja kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen tulosjulkistusrumban alkuun.

2 kommenttia:

  1. Tässä sulla on ainakin yksi innokas seuraaja, hienoa Jyrkkänen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksi! Toivon mukaan tästä blogista on myös hieman enemmän hyötyä kanssaihmisille kuin tuosta toisesta blogistani.

      Poista