sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Osallistuin ensimmäisen kerran listautumisantiinOlen osallistunut ensimmäistä kertaa yhtiön listautumisantiin. Tein tämän Fondian listautumisessa, vaikka harkitsin hieman myös hieman aiemmin tapahtunutta Next Gamesin listautumista. Jos salkkuni olisi hieman suurempi ja irtorahaa sitä kautta enemmän, olisin kenties osallistunut molempiin. Nyt jouduin kuitenkin valitsemaan.

Next Games on itseäni niin ammatillisessa mielessä kuin harrastusmielessä kiinnostavalta pelialalta ensimmäinen listautuja Helsingin pörssissä. Toivon mukaan jatkossa peliyhtiöitä nähdään pörssiin tulijoiden joukossa enemmänkin. Kuitenkin tämänkertainen tulijayhtiö on hyvin vahvasti yhden tuotteen varassa ja siksi melko riskialtis. En myöskään ole itse henkilökohtaisesti niin innoissani mobiilipelaamisesta, vaikka siinä toki paljon suuremmat rahavirrat nykyään liikkuu kuin konsoli- tai pc-pelaamisessa. Sen sijaan Fondiassa näen suhteellisen defensiivisen liiketoiminnan omaavan kasvuyhtiön, jolla on mahdollisuus maksaa kasvavaa osinkoa. Siksi koen sen sopivan omaan osakesalkkuun paremmin.

Kuten jo ennakolta oli hyvin selvästi nähtävissä, Fondian listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti. Yhtiö tiedotti tästä perjantaina ja keskeytti samalla annin ensimmäisenä mahdollisena päivänä. Ennakoitavissa annin ylimerkitseminen oli muutamista syistä. Ensinnäkin tarjolle tullut osakemäärä oli suhteellisen pieni. Yhtiö on hyvin kannattava, joten sillä ei ole mitään tarvetta suuriin määriin sijoittajien rahaa. Toiseksi Fondia on lakialan ensimmäinen listautuja pohjoismaissa. Tämä tekee siitä houkuttelevan kohteen jo hajautusmielessä. Kolmanneksi yhtiö on defensiivisen ja varsin suhdanneriippumattoman liiketoiminnan omaava kasvuyritys, joka kykenee listautumisestaan lähtien hyvään osingonmaksuun. Se on tarina, johon moni haluaa päästä mukaan.

Listautumisannin lopullinen tulos ja osakkeiden jakautumisesta antiin osallistuneille selvinnevät huomenna maanantaina. Kaupankäynti Fondian osakkeella First North -listalla alkaa yhtiön arvion mukaan 4. huhtikuuta. Tuolloin on odotettavissa, että yhtiön osakekurssi nousee reilusti antihinnan yläpuolelle.Kirjoitushetkellä en omista minkään mainitun yhtiön osakkeita, mutta olen osallistunut Fondian listautumisantiin. Kirjoitukseni eivät ole sijoitussuosituksia, vaan ovat henkilökohtaisia mielipiteitä ja kokemuksia.

1 kommentti:

  1. Komeastihan tuo anti ylimerkittiin ja taskuun tulee vain pieni osa niistä osakkeista, mitä merkitsin.

    VastaaPoista